poniedziałek, 25 stycznia 2016







                           BABECZKI Z MARMOLADĄ I CZEKOLADĄ!



                        



  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 szklanka cukru
  • pół szklanki oleju
  • szczypta soli
  • łyżeczka proszku do pieczenie
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 3 i pół szklanki mąki



                                   

  •      mały słoiczek dżemu w ulubionym smaku -ja dałam Marmoladę wieloowocową Firmy "Dagoma"
       
           wiórki czekoladowe
  • Suche i mokre składniki (oprócz dżemu)mieszamy w oddzielnych miskach.Następnie łączymy wszystkie składniki.
  • Wypełniamy ciastem do połowy foremki no i nakładamy dżemik,następnie przykrywamy ciastem.

    Na wierzch sypiemy czekoladę
  • Wstawiamy do piekarnika na około 25 minut i pieczemy w 200 stp. na złoty kolor. Można posypać cukrem pudrem.
  • Uwagi:znakomite na ciepło! smakują prawie jak pączki.


3 komentarze:

Czas wrócić :) Dzień Dobry Wszystkim! Długo mnie tutaj nie było...ale jak to w życiu czasem bywa ,mamy czas lepszy i czas gorszy. U mnie doś...